Unishore BedrijfskledingATP InstoneMekosBDOSBM OffshoreSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingALFAGOMMAKabelWartel - HummelXylem Water Solutions Nederland BV

Nieuws

 • Jan De Nul scoort 3e offshore wind opdracht in Taiwan

  Jan De Nul Group heeft zijn 3e offshore wind contract binnen gehaald in Taiwan. Het contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark. Het Formosa 2 project van Macquarie Capital Ltd. en Swancor Renewable Energy Company Ltd. krijgt een totale capaciteit van 376MW, […] The post Jan De Nul scoort 3e offshore wind opdracht in Taiwan appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Nieuwste aanwinst van DEME ‘Bonny River’ gearriveerd

  ‘Bonny River’, de nieuwste toevoeging aan de vloot van DEME is gearriveerd. Met de komst van de Bonny River, met een capaciteit van 15.000 m³, doet een nieuwe generatie sleephopperzuigers haar intrede. Dit schip is in staat om in zeer harde bodem te baggeren en tot op een diepte van meer dan 100 meter te […] The post Nieuwste aanwinst van DEME ‘Bonny River’ gearriveerd appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • VIDEO: Talkshow Zeeman zonder zeebenen

  Het is niet meer de vraag of autonoom varen er gaat komen, maar op welke manier en wat betekent dit voor werken in de maritieme sector. Gaat het niet ten koste van de romantiek die onlosmakelijk met onze sector is verbonden? Heeft de zeeman van de toekomst nog wel zeebenen nodig? Tijdens de Talkshow: Zeeman […] The post VIDEO: Talkshow Zeeman zonder zeebenen appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Boorplatform Carrus vertrokken uit Eemshaven

  Het boorplatform Carrus, voorheen Paragon C20052, is afgelopen vrijdag vertrokken uit de Eemshaven. Het boorplatform bepaalde de afgelopen jaren het beeld van de haven, de drie poten waren van ver te zien. Carrus is ruim 68 meter lang, 67 meter breed en steekt 10 meter diep. Het gevaarte is door zes sleepboten in beweging gebracht […] The post Boorplatform Carrus vertrokken uit Eemshaven appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Oil Short-Selling Surges

  Oil skeptics are gaining ground fast as the outlook for global demand worsens.

 • Havens Amsterdam en het Ierse Cork gaan samenwerken

  Vandaag tekenden de Port of Cork en Port of Amsterdam International een samenwerkingsovereenkomst in Cork. De ondertekening was in het bijzijn van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, ministers Sigrid Kaag en Stef Blok. Beide havens gaan onderzoeken op welke gebieden ze elkaar kunnen versterken en ondersteunen. Ierland is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Het […] The post Havens Amsterdam en het Ierse Cork gaan samenwerken appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Jumbo haalt zijn grootste offshore wind opdracht binnen in Taiwan

  Jumbo gaat de het transport en de installatie van de wind turbine generator (WTG) substructures uitvoeren voor het Yunlin Offshore Wind Farm (OWF) in Taiwan. Eerder dit jaar haalde Jumbo het contract binnen van Yunneng Windpower Co voor het transport van 40 monopiles, 120 monopile secties en 40 transition pieces en de installatie van 80 […] The post Jumbo haalt zijn grootste offshore wind opdracht binnen in Taiwan appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • SMIT Salvage gaat getroffen tankers bergen in Golf van Oman

  Boskalis-dochter SMIT Salvage is aangesteld als de berger voor beide tankers die gisterochtend in de Golf van Oman bij een vermoedelijke aanslag zijn getroffen. Het Nederlandse bergingsbedrijf noemt de situatie van het Noorse schip de Front Altair “zorgelijk”. Het schip vervoerde ruim 75.000 ton nafta, een vloeibare brandstof die vrijkomt bij het bewerken van ruwe […] The post SMIT Salvage gaat getroffen tankers bergen in Golf van Oman appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Oil Set for Weekly Drop Despite Tanker Attacks

  Oil headed for a weekly decline as the tanker attacks in the Middle East provided only a relatively small boost to prices.

 • Maiden call groene ‘Ever Glory’ van Evergreen in Rotterdam

  Vandaag arriveerde de ‘Ever Glory’ van Evergreen bij de ECT Delta Zuid terminal aan de Amazonehaven te Rotterdam. Het containerschip is Rotterdam aangelopen tijdens zijn maidentrip. Het is het eerste vaartuig van de rederij in de 20.000 TEU klasse dat is uitgerust met scrubbers. Daardoor is de schadelijke uitstoot van de Ever Glory aanzienlijk minder. […] The post Maiden call groene ‘Ever Glory’ van Evergreen in Rotterdam appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

meer nieuws