Unishore BedrijfskledingATP InstoneMekosBDOSBM OffshoreSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingALFAGOMMAKabelWartel - HummelXylem Water Solutions Nederland BV

Nieuws

 • Noordzee-data voor iedereen dankzij sensoren bij nieuwe windmolenparken

  Het Maritiem Informatievoorziening ServicePunt (MIVSP) plaatst sensoren op platforms bij nieuwe windmolenparken op de Noordzee. TenneT is verantwoordelijk voor de platforms en de stroomvoorziening, Rijkswaterstaat verzorgt de informatievoorziening. Publieke en private partijen delen mee in de schat aan data die dat oplevert. TenneT bouwt 5 platforms om 3 nieuwe windmolenparken op de Noordzee aan te […] The post Noordzee-data voor iedereen dankzij sensoren bij nieuwe windmolenparken appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Havenbedrijf Rotterdam intensiveert activiteiten in India

  Door het tekenen van twee Memorandums of Understanding, het aanstellen van een Representative office in India, en het opzetten van een maritieme universiteit samen met Rotterdamse onderwijsinstellingen, intensiveert het Havenbedrijf Rotterdam de samenwerking met partijen in India. “ontwikkelen van zeehavens, industriegebieden en achterlandverbindingen” “Als één van de snelst groeiende economieën ter wereld, zet India fors […] The post Havenbedrijf Rotterdam intensiveert activiteiten in India appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • BHGE Drops the GE

  Baker Hughes, a GE company (BHGE) reported Thursday that it has changed its name to Baker Hughes Co.

 • VIDEO: Scheepsbouwer Damen kijkt vooruit en werkt aan Internet of Things-platform

  Met het oog op de toekomst werkt Damen samen met Tata Consultancy Services (TCS) bij de ontwikkeling van een geïntegreerd Internet of Things-platform. Hiermee worden Damen-schepen steeds meer verbonden en kan Damen gegevens verzamelen en analyseren van de 10-15.000 sensoren aan boord van haar schepen. De resultaten hiervan zijn aanzienlijk en bieden voorspelling in het […] The post VIDEO: Scheepsbouwer Damen kijkt vooruit en werkt aan Internet of Things-platform appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Eén van de grootste composietprojecten in de superjachtbouw

  VABO Composites realiseert voor superjachtbouwer Royal van Lent één van de grootste composietprojecten dat ooit in de superjachtbouw is uitgevoerd. Het gaat om de bovenbouw met twee dekken van een nieuw jacht van in totaal ruim 800 vierkante meter. Op donderdag 10 oktober vierde beide bedrijven deze mijlpaal. De vertegenwoordigers van het eigenaarsteam en Royal […] The post Eén van de grootste composietprojecten in de superjachtbouw appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • OPEC+ Will Have to Cut Output Again

  The OPEC+ group of oil producers will need to make deeper output cuts when they meet in December.

 • Duitse scheepsbouwer bestelt voor 114 miljoen euro aan sensoren in Nederland

  Het Duitse thyssenkrupp Marine Systems heeft met Thales Nederland een overeenkomst gesloten voor de levering van sensoren ter waarde van 114 miljoen euro. De samenwerking laat het enorme potentieel zien van de nauwe samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse marine-industrie. De sensoren worden geïnstalleerd op oppervlakteschepen voor een hoge mate van omgevingsbewustzijn. De schepen worden […] The post Duitse scheepsbouwer bestelt voor 114 miljoen euro aan sensoren in Nederland appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Jan De Nul gestart met verdieping exporthaven in Mauritanië

  Jan De Nul Group is gestart met de baggerwerken voor de verdieping en verbreding van de grote exporthaven van ijzererts, Nouadhibou in Mauritanië. Het 25 kilometer lange toegangskanaal naar de haventerminal en de zwaaikom worden verdiept en verbreed waardoor de klant en mijnbouwbedrijf Société Nationale Industrielle et Minière (SNIM) de haven van Nouadhibou kunnen openstellen […] The post Jan De Nul gestart met verdieping exporthaven in Mauritanië appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • ‘Skoon Cloud’ een deelplatform voor mobiele energie

  Gisteravond lanceerde Skoon Energy hun online platform ‘Skoon Cloud’ in de Schiecentrale in Rotterdam. Met dit online deelplatform komen vraag en aanbod van (grootschalige) mobiele batterijen samen. Het platform verhoogt het gebruiksgemak voor aanbieder en eindgebruiker, de toegankelijkheid en rendabele exploitatie van mobiele energie. Deze online marktplaats levert een tastbare, meetbare en reële bijdrage aan […] The post ‘Skoon Cloud’ een deelplatform voor mobiele energie appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • UK Oil Course Enrollment Stops its Decline

  Despite the need for data scientists and data analysts, this has not reduced the industry's interest in petroleum engineers.

meer nieuws