Unishore BedrijfskledingATP InstoneUnited RentalsBDOSBM OffshoreEagle BurgmannSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingWatson MarlowALFAGOMMAXylem Water Solutions Nederland BV

Endress+Hauser completeert lijn elektromagnetische watermeters

Endress+Hauser completeert lijn elektromagnetische watermeters



High-end meetwaardeomvormers Proline 300 en 500 nu ook voor de flowmeter Promag W.


Met deze stap is de migratie van Proline 2 naar Proline 3 compleet voor de elektromagnetische watermeters. Door het toevoegen van de Proline 300 en Proline 500 omvormers zijn alle opties die deze omvormers uniek maken in de markt nu naast de proceslijn en de hygiënelijn ook beschikbaar voor de waterlijn.



De Proline 300 omvormer is de compacte uitvoering waar de Proline 500 de remote versie van deze lijn is. Het unieke aan de 500 (Digital) is dat de verbinding tussen de sensor en de omvormer volledig digitaal is. De EMF sensor is dus volledig digitaal. Het voordeel hiervan is dat de kalibratiewaarden van de sensor ook in de sensor zijn opgeslagen en dat daardoor de omvormer universeel wordt. Oftewel het wisselen van een omvormer kan worden gedaan zonder dat kalibratiewaarden moeten worden overgezet. De afstand tussen de opnemer en de omvormer mag wel 300 meter zijn dankzij de digitale verbinding. Mocht u de sensor onder water of onder de grond willen plaatsen dan is het ook mogelijk om hiervoor een analoge IP68 sensor zonder elektronica toe te passen i.c.m. de 400 of de 500 meetwaardeomvormer.



De Proline 300/500 omvormers bieden verschillende communicatieprotocollen zoals Profibus PA en DP, Profinet, EthernetIP, OPC-UA, Hart, Modbus en Foundation Fieldbus. Maar ook de manier van communiceren is uniek zoals via WiFi wat de configuratie van deze instrumenten via de ingebouwde webserver kinderlijk eenvoudig maakt. De in- en uitgangen zijn van het type flexible I/O wat zoveel betekent als: vrij programmeerbaar. Dus zonder het instrument te openen kan een uitgang in een ingang worden veranderd of een pulsingang in een stroomuitgang etc. Dit geeft de flexibiliteit die in een modern bedrijf noodzakelijk is. De Proline 500 heeft zelfs 4 van deze programmeerbare I/O’s.



Natuurlijk voldoet deze lijn aan alle benodigde veiligheidseisen zoals PED, SIL en ATEX. Maar interessanter is misschien nog wel de optie Heartbeat Technology. Hiermee kan een controle van een afvalwatermeter worden vereenvoudigd tot 1 druk op de knop (herleidbaar en gedocumenteerd). Wanneer het om een kritische meting gaat is het ook mogelijk om de meter continue te monitoren en bij bv. vervuiling met magnetiet op het juiste moment in te grijpen. Dus geen meetfouten meer door vervuiling en geen onnodige uitbouw van instrumenten om ze te reinigen.



Heeft u geen behoefte aan deze opties en configuratiemogelijkheden? Het instrument is voorzien van een mooi groot grafisch display met knoppen die door het glas heen bediend kunnen worden. Ook hiermee is het instrument volledig te configureren, zijn eventuele melding van het systeem met een oorzaak en een remedie in klare Nederlandse taal uitleesbaar. Zelfs de Heartbeat verificatie zoals hierboven beschreven is vanaf het display te starten. Eenvoudiger kan het niet.

 

meer nieuws