Unishore BedrijfskledingATP InstoneUnited RentalsBDOSBM OffshoreEagle BurgmannSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingWatson MarlowALFAGOMMAXylem Water Solutions Nederland BV

Verhoogde meetprestaties voor vortex flowmeters

Verhoogde meetprestaties voor vortex flowmeters“maximale transparantie voor stoom, gas en vloeistof, een behaalde

  verbetering in nauwkeurigheid in het lagere meetdebiet”
Wereldwijd ongeëvenaarde robuustheid

Prowirl 200 - de vortex flowmeter van Endress+Hauser – is de meest robuuste vortex flowmeter die op de markt verkrijgbaar is. De vortex flowmeter combineert de in praktijk bewezen en innovatieve vortex technologie met het uniforme tweedraadsconcept voor flow. 's Werelds eerste alarmfunctie voor het detecteren van natte stoom direct in een pijplijn biedt unieke mogelijkheden voor procesbeheersing. Als een multivariabele vortex flowmeter biedt Prowirl 200 alles-in-één: gelijktijdige meting van massa flow, gecorrigeerd volume flow, energie flow, temperatuur, druk en zelfs de stoomkwaliteit. De Prowirl 200 zorgt dag en nacht voor een veilige werking en efficiënt energiebeheer. Duurtesten over de jaren hebben aangetoond dat de Prowirl Vortex geen drift vertoont en herkalibratie niet meer noodzakelijk is (lifetime calibration factor).   Kalibratie op 5 punten

5-puntskalibratie geeft een verhoogde meetprestatie van ± 0,65% o.r. voor vloeistoffen en ± 0,9% o.r. voor gassen voor Reynolds-getallen boven 10 000. Voor Reynolds-getallen onder de 10.000 geeft dit een nauwkeurigheid van ± 2,5% o.r. Dit maakt de Prowirl F 200 en R 200 de meest lineaire vortex flowmeters die beschikbaar zijn in de markt. De 5-puntskalibratie in combinatie met p-/T-gecompenseerde Prowirl 200 biedt de meest nauwkeurige mass/energie flowmeting van doorgaans ± 1,4% o.r.Uniform tweedraadsconcept

Prowirl 200 is gebaseerd op een uniform concept dat de complexiteit voor de gebruiker vereenvoudigd. Het nieuwe concept standaardiseert de bediening, de functieomschrijvingen, datamanagement, systeemintegratie, foutmelding, documentatie tot en met de productstructuur. Deze innovaties geven economische voordelen gedurende de gehele levenscyclus.

 

Unieke functionaliteit

Prowirl 200 biedt uitzonderlijke functies die de hoogste betrouwbaarheid en daarbij maximale flexibiliteit voor het installatieontwerp garanderen:

  • Stoomkwaliteitsmeting en natte stoomdetectie met alarmfunctie voor een veilige en efficiënte werking van stoomsystemen, uniek in de markt tot 100 bara en leidingdiameter DN25 t/m DN300.

  • Door de geoptimaliseerde bluff body ligt het onderste meetgebied 50% lager dan de huidige vortex meters.

  • De meter body is ook geoptimaliseerd waardoor nog beter bestand is tegen waterslag, temperatuurschokken en plant vibraties.

  • Inlaatlengte correctiemogelijkheid voor nauwkeurige metingen in minimale beschikbare ruimtes.

  • Heartbeat TechnologyTM, continue zelfdiagnose om eenvoudig verificaties uit te voeren, zonder onderbreking van het proces.

  • Mogelijkheid om gasmengsels vrij met maximaal acht componenten te definiëren

  • Stoom- en gasberekeningen in overeenstemming met de internationale normen (IAPWS-IF97,

  • AGA8, AGA5, SGERG, ISO 6976, etc.).


Meer info op:

www.nl.endress.com/7F2C

www.nl.endress.com/7R2C

 

meer nieuws