Unishore BedrijfskledingATP InstoneUnited RentalsBDOSBM OffshoreEagle BurgmannSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingWatson MarlowALFAGOMMAXylem Water Solutions Nederland BV

SPX FLOW viert de 75e verjaardag

22 december 2021 - SPX FLOW, een toonaangevende leverancier van procesoplossingen voor de voedings-, gezondheids- en industriële markten, viert het 75-jarig jubileum van haar productiefaciliteit in Assen in Nederland.


Het team van 85 medewerkers van Assen produceert zowel standaard als op maat gemaakte pompen. Dit zijn voornamelijk centrifugaalpompen, waaronder meertraps-, zelf aanzuigende-, mag-drive en dompelpompen, met een modulaire benadering van het ontwerp, die een grotere uitwisselbaarheid tussen onderdelen mogelijk maakt.


Deze pompen met sterke prestaties en voortdurende betrouwbaarheid, gebaseerd op 75 jaar ervaring, bedienen vele industrieën en diverse sectoren zoals ; waterbehandeling, wereldwijde glastuinbouw, scheepsbouw, chemische, olie- en gasindustrie.


“We zijn vooral trots op dit team, niet alleen voor de afgelopen 75 jaar, maar ook op de manier waarop Assen zich elke dag blijft verbeteren”, zegt Ben de Haas, operationeel directeur van Assen.


We hebben een R&D-afdeling die werkt aan het verbeteren van het ontwerp, de efficiëntie van de pompen en gerichte oplossingen biedt die precies aansluiten bij de specifieke toepassingseisen.


Het Assen-team is ook steeds nauwer betrokken bij het leveren van pomp oplossingen voor het watersegment, zoals ; waterwinning, drinkwaterproductie, waterbehandeling, watertransport en industriële afvalwatertoepassingen.


SPXFLOW is ook partner in het leveren van pompen aan één van de snelst groeiende segmenten van hernieuwbare energie, offshore wind. De windparken staan in wateren, waar de windsnelheden hoger zijn. De pompen helpen de energie om te zetten voor gebruik aan land via een transmissiesysteem dat hoogspanningsgelijkstroom (HVDC) wordt genoemd.


De faciliteit in Assen maakt deel uit van SPX FLOW’s toonaangevende Pump Solutions portfolio, die de merken
Johnson Pump en Bran+Luebbe omvat en beschikt over een hoogwaardige testfaciliteit en operators die zorgen voor; gegarandeerde pompprestaties; verificatie van ontwerp, ontwikkeling en aanpassingen; simulaties van processen en betrouwbare pompintegratie.


Van honderden tot duizenden


Oorspronkelijk onderdeel van het bedrijf Stork Standard Pompen, was de fabriek in Assen eerst gevestigd in een oud graanpakhuis. In het eerste jaar produceerde het slechts enkele honderden pompen. Binnen ongeveer tien jaar steeg dat aantal echter tot tienduizenden.


In de jaren zeventig breidde Assen uit en opende meerdere locaties. Dat was er één in Rotterdam die zich richtte op de scheepsbouw en één in het zuiden gericht op de chemie.


In 1997 nam, Johnson Pump het Assen-team over en in 2006 trad Assen toe tot SPX FLOW toen Johnson Pump werd overgenomen.


"Van ontwerp tot levering, ons doel is om continu te verbeteren om ervoor te zorgen dat we de klant op de eerste plaats zetten", zei de Haas. "Deze mijlpaal is een eerbetoon aan topkwaliteit voor onze zakenpartners en onze klanten."


Bekijk voor meer informatie over Assen deze video of ga naar www.spxflow.com.


meer nieuws